Vävstugan

Besök från NorrhasselBilder

Posted by Christina Mon, February 23, 2009 17:36:19Onsdagen den 18 febr 2009 hade Vävstugan besök av tio damer från Norrhassels vävstuga. Vi visade vad vi har vävt sedan vi startade 2001 och vi hoppas att våra gäster fick lite nya ideér liksom vi fick vid vårt besök i Norrhassel i höstas. En visning av vår vävstuga med 5 vävstolar uppe på vinden ingick liksom en trevlig kaffe- och pratstund.

VävalsterBilder

Posted by Christina Mon, February 23, 2009 17:20:48


Vävstugans produktion från starten 2001.

Höstresa till Dalarna 2008Resor

Posted by Britt-Maire Sun, September 14, 2008 17:10:16

Vi var 13 kvinnor som klev på bussen i Nedansjö, och innan vi kom till Njurunda, var vi 39 stycken.Det var Birgitta Ohlsson som höll i "trådarna" tillsammans med buss guiden Bosse och chauffören Lars. Första dagen stannade vi till i Våmhus, där vi besökte en hårkulla och en korgmakare. Fint hantverk. Nästa besök gjorde vi i Nusnäs och Dalahästtillverkningen.Och det är ju otroligt att de fortfarande täljer,slipar och målar för hand, från ett ämne som är grovt tillsågat i maskin.

Dag två vaknade vi upp på det fina Mora hotell, där vi åt en stor frukost innan vi for vidare till Leksand och Vävmässan,och senare på dagen Leksands brödfabrik.Vi åkte till Rättvik via Boda, där vi besökte Siljansmattväveri.Avslutningsvis åt vi middag på Edsbyns hotell. All mat har varit "jättegod", -och vad man stoppar i sig när allt är klart och serverat.V i har nog alla gått upp i vikt. Innan vi stannade till i Nedansjö, där nästan alla "gubbar" stod och väntade på bussen, så hade guiden lottdragning, och Vanja från vårat gäng vann en liten Dalahäst.

Vi som"snackade", skrattade och myste oss igenom den här resan var:Birgitta Ohlsson,Christina Eriksson,Maj Rudberg,Ingalill Westin,Elise Söderberg,Vanja Rudberg,Elly Åström,Berit Hammarström,Inger Tjernell,Margareta Kjeller, Gunvi Jonsson och jag Britt-Marie Eriksson.

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT FÅ STÖRRE FORMAT SE I NEDERKANT

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT FÅ STÖRRE FORMAT